4 May, 2011 Sebastian

Wist je dat muziek een beslissende factor kan zijn in wat je wel of niet koopt in een winkel? Wist je dat in Amerika speciaal gecomponeerde muziek op de ziekenhuisafdeling van vroegtijdig geboren baby’s het ziekenhuis verblijf met gemiddeld 12 dagen verkort? en dat muziek in nog veel meer medische velden bewezen nut heeft?

Muziek kan een hoop in mensen losmaken. Herinneringen en emoties van plezier, vreugde, euforie maar ook van nostalgie, verdriet en teleurstelling. Mensen kunnen zich met muziek identificeren en kunnen zich begrepen voelen. Muziek heeft kracht. Veel kracht.

Één van de mooiste dingen aan muziek vind ik dat het de kracht heeft mensen samen te brengen. Mensen zoeken elkaar op om samen naar muziek te luisteren, om hun beleving te delen en samen te genieten. Soms is er dat perfecte moment waarin alles stopt en de hele wereld even lijkt stil te staan. Alle zorgen zijn verdwenen, alle gedachten vervlogen en er rest niets dan jij, de mensen om je heen en de muziek waarnaar je luistert.