11 March, 2011 Sebastian
Search Enigine Optimization

Search Enigine Optimalization

Dinsdag ben ik naar een gratis SEO seminar van Tonny Loorbach geweest. Bij het woord gratis gaan bij mij meestal alarmbellen rinkelen. Mijn verwachtingspatroon vormt zich meteen tot “oh die zal je wel wat willen verkopen”. Natuurlijk is dat niet onterecht want vaak is dat gewoon zo. Toch wordt informatie tegenwoordig steeds vaker weggegeven en die “gratis” informatie kan wel degelijk waardevol zijn.

Content marketing

Je ziet steeds vaker dat article marketing of content marketing wordt toegepast om een website goed te laten scoren in Google. Je tekst optimaliseren is tegenwoordig niet goed genoeg, je content moet ook verbonden zijn met elkaar, rijk zijn (video, mp 3, plaatjes, pdf), relevant zijn en actueel zijn. Wanneer jij voor een site dus regelmatig content creëert die voldoet aan die eisen, zul je merken dat je goed scoort in Google.

Zichtbaarheid

Als je dan ook nog eens zorgt dat die content goed vindbaar is voor Google scoor je nog beter. Dat doe je door alles goed te labelen, een duidelijke site structuur te maken (die makkelijk te crawlen is voor Google) en door interlinking te zorgen dat mensen langer op je site blijven. Het zogenaamde spinnenweb.

SEO mindmap

Nou vertelde Tonny me weinig dat ik nog niet wist. Hij heeft ook echt niet het wiel uitgevonden. Hij weet het wiel echter wel mooi en vooral gestructureerd uit te leggen. Waardoor het voor de leek een mooi behapbaar verhaal wordt. Dat mooie behapbaar verhaal heb ik in het kader van mijn paperless office tijdens de presentatie verwerkt tot een mindmap.

SEO driehoek

Zorg voor betere vindbaarheid in google door SEO

Klik de afbeelding voor een grotere versie! Zo staat alles lekker overzichtelijk bij elkaar en kun je snel zien wat er nodig is om goed te scoren in Google.

Toekomst van SEO

Tonny stelde me enigszins teleur door het helemaal niet te hebben over de toekomst van SEO. SEO ziet er in de toekomst wellicht heel anders uit. Dit is toevallig hoe Google nu dingen scoort maar ontwikkelingen als social search en search engines als Greplin zullen het SEO landschap er in de toekomst ongetwijfeld heel anders uit laten zien. Uiteindelijk kun je daar in zo’n seminar toch echt je (meer)waarde laten zien.

WordPress SEO

Uiteindelijk komt dan toch de salespitch. Laat je website bouwen door Tonny en profiteer van veel extra’s. Hiervoor wordt WordPress gebruikt. Een krachtig CMS, dat ik zelf ook graag gebruik en makkelijk te optimaliseren is door middel van plugins. Het voordeel van WordPress is dat je weinig technische kennis nodig hebt om toch een mooie, goed werkende site te maken die vrij eenvoudig hoog scoort in Google.

Om je daarbij te helpen publishen we binnenkort een lijst met plugins die daarbij essentieel zijn!

, , , , ,